2013. augusztus 26., hétfő

Lovas könyvek ( Penny-Girl )

                                                             Sziasztok !!!

                                     


Ígértem lovas könyveket  . Többnyire Penny-Girl-ös . De szerintem biztos meglehet valahol találni , bolha piacokon , Penny-Girl piactéren .


1.  Jane Ayres-Változások : A történet kicsit szomorkás , de amúgy nagyon tetszett . 

 "Amikor a történtek után egy évvel Elisabeth naplóját olvastam , úgy éreztem , mintha                         egy álom lett volna az egész . Egy rossz álom . Néha azon merengek , mit gondolhat minderről a lova ( hiszen ő továbbra is Elisabeth lova , az marad örökre ).A lovak különösen érzékeny lények , gondolatokkal , mély , az ember számára megfejthetetlen gondolatokkal . És képesek szeretni ."

A történet arról szól , hogy egy lány ( Annie ) lovat keres , talál is egyet  , akinek a gazdája Elisabeth.
A ló , Rakéta , azonban túlságosan hozzá nőtt Elisabeth-hez . Ezt próbálják kinevelni belőle , hogy Annie haza tudja vinni . Elisabeth amikor Annie megpróbálja lerázni őt , szinte könyörög , hogy legalább próbálják  meg . Elisabeth ugyanis rákos és találni kell egy gazdát Rakétának mielőtt túl késő lenne.


2. Angela Dorsey -Egyedül : Nekem nagyon tetszett , érdemes elolvasni

Édesanyja elvesztése óta Lauren igyekezett normális életet élni, s még boldogok is tudtak lenni az édesapjával. Mostanában azonban különös dolgok történnek, és Lauren rádöbben, hogy valaki követi. Ki lehet ez az idegen és miért éppen Laurent szemelte ki magának?
Lauren megkönnyebbül, amikor az édesapja nagynénjéhez és nagybátyjához küldi el nyaralni. Várja, hogy találkozzon az unokatestvéreivel és örül, hogy az idegen oda nem követheti. Vagy talán mégis?
A rokonoknál csodálatos meglepetés fogadja, emellett azonban egy nyomasztó rejtéllyel is szembe kell néznie. Vajon képes lesz megváltoztatni a sorsot és megakadályozni egy szörnyű tragédiát?
Ideje nincs sok, de meg kell próbálnia…

3. Jenny Hughes -  Rejtély a Fekete Ló farmon : imádtam , nagyszerű könyv
A lovak csodálatosak voltak, a tábor remek, a tengerpart romantikus, a fiú helyes. Mindent összevetve tökéletes nyaralás lehetett volna – mi nem tetszett hát Yasmine-nak? Talán a féltékenység, amit érzett, amikor a fiú a másik lányra nézett? Vagy az, hogy úgy tűnt, ez a lány vonzza a bajt? Yasmine felett gyülekezni kezdtek a felhők…

4.Anna Sellberg-Sara és a telivér rejtélye : Tetszett , de a második és a harmadik része kevésbé
Sara élete a lovak körül forog. Nemsokára betölti a tizenhatodik évét, de eszébe sem jut, hogy fiúk is vannak a világon. A húga egyfolytában filmekkel, öltözködéssel, kozmetikával foglalkozik, leginkább azonban a flörtölésen jár az esze. Sarának viszont nem fér a fejébe, hogyan érdekelhetnek valakit ilyen ostobaságok. Azután egy szép napon megismerkedik Mike-kal, aki a szomszéduk lovát gondozza, s hirtelen ráébred, hogy az élet nem csak a lovakból áll. De egy tizennyolc éves fiú észrevesz-e vajon egy olyan lányt, akinek még soha nem volt barátja? Amikor a szomszédok nyaralni mennek, és Mike gondjaira bízzák telivér lovukat, a két fiatal rejtélyes események középpontjába kerül. Úgy tűnik, valaki meg akarja szerezni az értékes paripát!

5.Johanna Cambell-A ló , akit Csodának hívnak: Nagyon tetszett , de szintén csak az első két része 
Ashleigh Griffen megfogadta: soha többé nem fog másik lovat szeretni azok után, hogy szülei tenyész farmján az összes lovat elpusztította egy szörnyű betegség – közöttük a kislány legkedvesebb lovát, Csillagport is.
Griffenék most újrakezdik vállalkozásukat a Townsend-birtokon, és Ashleigh meg van róla győződve, hogy utál majd ott lakni.
De akkor egy kicsi, beteges csikó születik, egy gyönyörű, sárga kis kanca, aki nagyon hasonlít Csillagporra. Senki sem hiszi, hogy a kancacsikó életben marad, vagy hogy megérné fáradozni a megmentésével. Senki, egyes-egyedül Ashleigh. Vajon képes-e csodákat tenni egy kislány szeretete?

Nekem ezek a könyvek tényleg nagyon tetszettek , ezért osztottam meg veletek . Remélem  kedvet kaptatok  az  olvasáshoz !  

                                   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése