2013. augusztus 26., hétfő

Lovas könyvek 2

                                                         Helló !!!



                                     


Újabb öt könyv ami nagyon tetszett .  Van amit nem fejeztem be de azt most olvasom .


1.Angela Dorsey-Freedom : Nekem eddig megnyerte a tetszésemet .

Janiék elköltöznek, s a kislány elkeseredett, amiért ott kell hagynia régi iskoláját és legjobb barátnőjét, Mariát – de leginkább a lovasiskola miatt bánkódik.
Egyedül az vigasztalja, hogy Keetát, a kancát magával viheti az új helyre, s hogy lova szép kifutót és saját bokszot is kap majd az ottani öreg istállóépületben.
Azonban alig hogy elkezdi az új életet, Janie máris különös kalandokba keveredik. Összebarátkozik egy Penny nevű lánnyal, s hamarosan felfedezik, hogy az istállóban szellem kísért. Elhatározzák, hogy a rejtély nyomába erednek.

2.Lauren Brooke - Heartland : imádtam , mindenkinek ajánlom , rövid és nagyszerű

Heartland varázslatos hely a virginiai hegyekben: menedékül szolgál olyan lovaknak, akiket bántódás ért. Itt megtanítják őket újra bízni az emberekben.
Amynek Heartland az otthona, amióta az eszét tudja: kiskorától figyeli, ahogyan édesanyja a lovakkal törődik. A lány örökölte anyja természet adta tehetségét, ért a lovak nyelvén. Amikor egy tragikus baleset mindent megváltoztat, Amynek hinnie kell a csodákban, ahogyan édesanyjától tanulta.

3.Angela Dorsey - Sivatagi dal : Már nem teljesen emlékszem rá , de jó volt

Sophie olyan sok nevelőszülőnél élt már, hogy számon sem tudja tartani őket. Végül azonban igazi otthonra lel Joel és Kalene farmján. Úgy bánnak vele, mintha vér szerinti lányuk lenne, és azt is megengedik neki, hogy lovagoljon legértékesebb arab kancájukon, Arián. Sophie azt reméli, hogy itt már semmi nem áll boldogsága útjában.
Ekkor azonban nagy hibát követ el, és akaratlanul veszélybe sodorja a lovat. Félelmében, hogy nevelőszülei elküldik őt, ha rájönnek, mit tett, Sophie elrejti Ariát, és elhiteti Joellel és Kalene-nel, hogy a kancát ellopták. Gondosan kidolgozott terve, amellyel mindent rendbe akart hozni, eleinte működni látszik, de azután bekövetkezik a tragédia. Sophie-t elüti egy autó, de nem akarja elmondani Joelnek és Kalene-nek, hogy Aria egyedül van a sivatagban. A lány nélkül azonban a lóra pusztulás vár. Sophie kétségbeesik, de ekkor váratlan segítség érkezik. Ki ez a lány, aki beszélni tud a lovakkal, és megérzi a rájuk leselkedő veszélyt? Vajon megbízhat benne Sophie?

4.Johanna Campbell -Van még remény ? : Olyan volt mint az első része

Ashleigh Griffent rémülettel tölti el, amikor a Townsend-birtok tulajdonosa idomítani kezdi Csodát, a kislány kedvenc lovát, hogy versenylovat képezzen belőle. Ashleigh azzal töltötte a múlt évet, hogy a beteges kancacsikóból gyönyörű, egészséges egyévest neveljen.
Biztos abban, hogy Csoda fantasztikus lehetne, de a ló gyűlöli durva új trénerét. Hamarosan egyre csökönyösebbé válik, és nem teljesíti az utasításokat. A kislánynak majd megszakad a szíve, amikor a tréner kijelenti, hogy Csoda kezelhetetlen és semmi haszna nem lesz.
Még rosszabbra fordul a helyzet, amikor úgy tűnik, Csoda Ashleigh-t sem ismeri fel többé. Miután egy nap a ló ledobja a hátáról, Ashleigh maga is félni kezd tőle. Lehet, hogy a trénernek igaza van – talán ideje, hogy feladja a Csodához fűzött reményeit.

5.Chris Platt - Merengő : A legjobb könyv amit olvastam ! 

A tizenhárom éves Jordan McKenzie imádja a hidegvérű lovakat, vagyis a szelíd óriásokat. Kedvenc fajtája a kedves, megbízható percheron, s azt reméli, édesanyja egy napon majd megengedi, hogy legyen egy ilyen lova. Ám tekintve, hogy egyelőre egyetlen állatot sem tartanak új, aprócska farmjukon, erre nem sok esélye van. Jordan szerencséje a helyi állatvásáron fordul meg. A barátnője szülei és egy fiú, Jacob Yoder segítségével Jordan licitál egy hidegvérű kancára, akit az a veszély fenyeget, hogy mészárszékre kerül. Jordan boldogan lesz Merengő, a hatalmas, egytonnás igásló büszke gazdája. Ám öröme nem tart soká, mert kiderül, hogy új lova, a rönkhúzó versenyek hajdani győztese, sánta, és a sokéves mellőzöttség miatt elvesztette életkedvét.
Jordan megfogadja, hogy legyőzi Merengő egykori gazdáját a nyár végi rönkhúzó versenyen, de vajon helyre tudja-e állítani a kanca egészségét és önbizalmát?


Ennyi volt . Köszi a figyelmet !!!!


                                 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése